Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، این بازیگر سینما و تلویزیون  از حضور در مسابقه «شب‌های مافیا» به عنوان شرکت کننده و سپس گرداننده گفت و درباره حاشیه‌های این شوی تلویزیونی، میزان جدی بودن اختلاف نظرهایی که میان شرکت‌کنندگان ایجاد می‌شود و هر آنچه که در این مدت در پشت صحنه این مسابقه گذشته است، توضیحاتی را ارائه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمام صدا بالا بردن ها در مافیا واقعی است

دیرباز ابتدا در پاسخ به این پرسش که چه میزان، تذکراتی که به بازیگران برای رعایت قوانین مسابقه می دهد و رفتار صریحش در گردانندگی، جدی است و آیا این شیوه تاکنون به دلخوری میان خودش و بازیگران منجر نشده است؟ تصریح کرد:‌ به عنوان کسی که ۹ دست بازیکن شوی مافیا بودم و ۱۵ دست هم گردانندگی آن را بر عهده داشتم، قاطعانه می‌گویم تمام اتفاقاتی که می‌بینید کاملا واقعی است؛ یعنی تمام عصبانیت‌ها، خندیدن‌ها، چالش‌ها،‌ صدا بالا بردن‌ها، ناراحت‌ شدن‌ها و همه چیز در این بازی کاملا واقعی است و هیچ چیز از قبل چیده نشده است. به هر حال خود بینندگان هم باهوش هستند و اگر چیزی مصنوعی باشد متوجه می‌شوند. اساسا ذات رئالیتی شو بر مبنای واقعیت است، به دلیل آنکه اسمش روی آن است، تمام اتفاقات باید یک نمایش واقعی باشد؛ ضمن اینکه آقای سعید ابوطالب هم به عنوان کارگردان با مجموعه‌هایی مثل «رالی ایرانی» و کارهای دیگرش نشان داده که تخصصش در همین زمینه است.

بیشتربخوانید

شفاف سازی هومن حاجی عبداللهی درباره حاشیه های برنامه شب های مافیا

او به صحبتهایش اینگونه ادامه داد: همه اتفاقات در «شب‌های مافیا» واقعی است. دقت کرده باشید، اگر شرکت کننده ای از دست دیگری ناراحت شود، اگر ما حدود ۱۰ دقیقه اول از هر قسمت را به همین موضوع اختصاص می‌دهیم؛ یعنی صحبت کردن درباره اتفاقاتی که در قسمت قبلی رخ داده است. بنابراین درباره دلخوری‌ها، گله‌ها، عذرخواهی‌ها،‌ تشکرها و هرچه که هست در همان ۱۰ دقیقه اول از قسمت جدید صحبت می شود. ضمن اینکه مدام یادآوری می‌شود این یک بازی است و در تایمی که با هم بازی می‌کنیم، لذت می‌بریم، ولی در عین حال کاملا جدی بازی می‌کنیم. من هم به عنوان گرداننده در تمام این مدت سعی کردم بازی را کنترل کنم و کاملا جدی برخورد کنم تا بتوانم همه ماجراها را مدیریت کنم.

کامبیز دیرباز در ادامه این گفت وگو درباره تخلفات احتمالی صحبت کرد که در بازی «شب‌های مافیا» از سوی شرکت کنندگان رخ می‌دهد و تذکراتی که به آن‌ها داده می‌شود؛ مثل تذکری که در قسمت جدید به سمانه پاکدل مبنی بر اینکه چشم هایش را زود باز کرد داده شد و او نسبت به این اتفاق و حذف از بازی معترض بود.

گرداننده «شبهای مافیا» گفت: به هر حال گرداننده، داور بازی است و داور هم ممکن است نظرش با داور دیگر متفاوت باشد. ضمن اینکه یکسری از قوانینِ بازیِ مافیا، قوانین از پیش نوشته شده و مشخصی است؛ مثل اینکه حرفه‌ای باید هر شب شلیک کند و اگر به همشهری‌اش تیر بزند، بیرون می‌رود اما اگر به مافیا تیر بزند بیرون نمی‌رود و مافیا بیرون می‌رود که این اتفاق دیگر سلیقه‌ای نیست، بلکه مثل دو دوتا چهارتای ریاضی است، اما یکسری اتفاقات سلیقه‌ای است؛ مثل اطلاق نقش که تشخیص آن مستقیما با گرداننده است یا مثل تخلفاتی از جنس همین تخلفی که شما به آن اشاره کردید.

شوخی نداریم

این بازیگر سینما و تلویزیون در ادامه با بیان اینکه در بازی مافیا با کسی شوخی نداریم و تابع قانون هستیم، اظهار کرد: اگر ما می‌گوییم اعضای تیم مافیا بخوابند، یعنی باید بخوابند، شوخی که نداریم و این را ۱۰ بار هم نباید بگوییم. حالا من خودم اوایل کار سه بار این جمله را تکرار می‌کردم ولی خیلی از بینندگان نسبت به این موضوع نقد داشتند که چرا این همه تکرار می‌کنم؛ بنابراین آرام آرام کم کردیم. به عنوان مثال در همین صحنه خاص که به آن اشاره کردید باز هم سه بار گفتیم که اعضای مافیا بخوابند اما در تدوین به دلیل اینکه حوصله تماشاگر سر نرود کوتاهش می‌کنیم. در هر صورت وقتی اعلام می‌کنیم مافیا بخوابند هر کسی که نمی‌خوابد قانون بازی اینگونه می‌گوید که باید از بازی اخراج شود و طبیعی است، کسی که اخراج می‌شود نمی‌خواهد بپذیرد. مثل بازی فوتبال که وقتی یک نفر کارت قرمز بگیرد تا بخواهد از زمین بیرون برود عموما یک تایمی طول می‌کشد و همه اعتراض دارند؛ بنابراین امری کاملا طبیعی است که بازیکن هم نسبت به اخراجش اعتراض دارد ولی ما به عنوان گرداننده و داور در بازی مجبوریم عدالت را رعایت کنیم و قوانین را مو به مو اجرا کنیم، به دلیل اینکه بیننده حق دارد و شوخی ندارد. مافیا یک بازی خیلی جدی است.

مافیا برایم مثل هندوانه دربسته بود

کامبیز دیرباز که پیش از گردانندگی «مسابقه مافیا»، خودش نیز از شرکت کنندگان در بازی بود، سپس با این پرسش مواجه شد که چقدر فکر می کند حضور در چنین برنامه ای، در آینده بازیگری‌اش تأثیرگذار باشد و اساسا این موضوع را می‌پسندد که در حوزه اجرا بماند؟ که پاسخ داد:‌ راستش من خودم را در «شبهای مافیا» در پوزیشن مجری نمی بینم، چون اصلا این کار اجرا نیست و گرداننده مافیا یک توضیحات مختص به خودش و شرح وظایفی دارد که زمین تا آسمان با مجری فرق دارد؛ کما اینکه از روز اول هم آقای سعید ابوطالب به من گفت به هیچ عنوان حتی در یک فریم هم به لنز نگاه نکنم تا اینگونه نباشد که مثل مجریان برنامه ها بخواهیم مستقیم با مخاطب صحبت کنیم. اگر دقت کرده باشید مخاطب من در بازی مافیا فقط همان ۱۲ ـ ۱۳ نفری هستند که در کافه حضور دارند و ما اصلا مستقیم با بیننده صحبت نمی‌کنیم چون اجرا نمی‌کنیم و گردانندگی می‌کنیم؛ بنابراین دو مقوله کاملا متفاوت از هم هستند.

او ادامه داد: درباره اینکه گردانندگی بازی مافیا بخواهد لطمه ای به بازیگری من بزند، لازم است بگویم من در فصل اول مافیا چندین بار از طریق خود آقای ابوطالب که از قبل در «رالی ایرانی» با ایشان کار کرده بودم و او را می‌شناختم، دعوت شدم و چندین بار هم از طریق آقای سعید اسماعیلی که مجری طرح این بازی بود و از دوستانم هم هست، به من محبت کردند اما من هر بار به عناوین مختلف عذرخواهی کردم و به نوعی از زیر این پیشنهاد در رفتم، به دلیل اینکه برایم مثل یک هندوانه دربسته بود.

این بازیگر در تکمیل همین بحث تاکید کرد:‌ اوایل کار هیچ تصوری از بازی مافیا نداشتم و شاید از یکسری مسائل نگران بودم، مثل همین موضوعی که شما به آن اشاره کردید و اینکه حضور در این بازی با جایگاه بازیگری ام منافات داشته باشد. به هر حال مردم به همان اندازه که به عنوان یک بازیگر به من لطف دارند، از من انتظار هم دارند، ولی وقتی فصل اول را دیدم، نه تنها مافیا دیگر برایم هندوانه دربسته نبود، بلکه برایم به شدت جذاب شده بود. کما اینکه برای خیلی از بینندگان هم بازی جذاب شده بود و تازه از فصل دوم که در جزیره کیش حضور داشتیم، مخاطبانش بالا رفته بود و استقبال زیادی از برنامه شده بود. تمام این صحبت ها، اعداد و ارقام داشت و من از خودم نمی‌گویم. ما هر قسمت در فصل سوم رکورد واچ تایم یا همان رکورد دیده شدن آنلاین را می‌شکستیم، بنابراین وقتی شویی به این گرمی و جذابی داریم من خودم به عنوان یک بیننده خیلی دوستش دارم. با خودم گفتم چراکه نه، حتما خودم هم در آن شرکت می کنم تا بتوانم در کنار کاری که با رفقایم می‌کنم، لذت هم ببرم؛ بنابراین به نظرم حضور در این برنامه اصلا و ابدا دخلی به بازیگری ندارد و لطمه‌ای هم به آن نمی‌زند، حتی چه بسا می‌تواند تکمیل‌کننده همدیگر هم باشد.

اگر گرداننده بودم حداقل خودم را سه بار اخراج می کردم  

گرداننده «شب های مافیا» همچنین در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه حضور در مقام شرکت کننده، چقدر به گردانندگی بهتر این بازی کمک کرد؟ گفت:‌ قطعا حضور من به عنوان شرکت‌کننده، بر گردانندگی ام تأثیر گذاشته است. وقتی من ۹ دست بازیکن بودم، روی همان صندلی‌ها نشستم و بازی را دیدم، بالا و پایین‌ها و لحظات مختلف بازی را مشاهده کردم، پس مسلما مسلط تر بودم و فکر می‌کنم اینکه خود گرداننده به بازی مسلط باشد، یک حُسن است. اینکه گرداننده خودش بازی را بلد نباشد و بخواهند در گوشش از بیرون دیکته کنند، یک بحث دیگر است. ولی من زمانی که در قامت گرداننده بازی ایستادم، خودم بازی را بلد بودم و تا فینال فینالیست‌ها هم پیش رفته بودم به همین خاطر تمام زیر و زبر بازی را بلد بودم. به عنوان مثال وقتی بعدها یکسری مسائل را در بازی های مربوط به خودم می‌دیدم و از زاویه گرداننده به آن نگاه می‌کردم، جا دارد بگویم شاید خودم و افرادی مثل سام درخشانی و خداداد را نه یک بار بلکه سه ـ چهار بار اخراج می‌کردم؛ چون ما خیلی بی قانونی می‌کردیم و در جاهایی پانتومیم بازی می‌کردیم و کسی هم به ما تذکر نمی‌داد و ما کار خودمان را می‌کردیم.

دیرباز سپس به رفتار صریحش در بازی مافیا به عنوان گرداننده اشاره کرد و گفت: در زمان دفاعیه، ما کلی اَکت اضافه داشتیم؛ در صورتی که قانون بازی این طور است که این اتفاق نباید بیفتد. خودم از روز اولی که به عنوان گرداننده وارد مافیا شدم از آقای ابوطالب خواهش کردم که به من اجازه بدهد مقابل بی‌نظمی ها را بگیرم که ایشان هم به من گفت مختاری و من از جمع‌آوری موبایل و ساعت‌های هوشمند شروع کردم تا همان طور که دیدید حق رأی گرفتن در دفاعیه. به هر حال سعی کردم قوانین بازی را رعایت کنم، البته در مورد بی‌انضباطیِ بچه‌ها در حرف زدن، جاهایی بالاخره عمد خود آقای ابوطالب به عنوان کارگردان این بود که کمی شُل بگیریم. مخصوصا در مورد بازیکن‌های خوش نمک و بامزه‌ای مثل مهران غفوریان و دیگر کمدین‌ها که می‌گفت کمی کوتاه بیایید که نمک برنامه هم حفظ شود، چون به هر حال این بازی یک شو است. ما نمی‌خواهیم خیلی هم به خشکی بازی‌های مافیای کافه‌ای باشیم. به همین خاطر این موضوع لحاظ شده بود و ما سعی کردیم قانون را رعایت کنیم و در عین حال جذابیت خوش نمکی شو را هم حفظ کنیم.

صاحبان اصلی مافیا مردم هستند

او در ادامه در توضیحاتی تکمیلی درباره کلیت حضورش در «شب‌های مافیا» ‌و تجربه ای که به عنوان گرداننده در این بازی کسب کرده است، گفت:‌ به هر حال برای کسی که تجربه اولش است که می‌خواهد کاری را انجام دهد، آزمون و خطا وجود دارد و به فیدبک نیاز است. وقتی من اجرا می‌کنم، باید ابتدا خودم و سپس مخاطب هر دو فیدبک داشته باشیم تا بتوانم کم کم خودم را اصلاح کنم، اما من با توجه به اینکه هیچ گونه تجربه‌ای در زمینه گردانندگی مافیا نداشتم، به هر حال این ریسک را کردم و پیشنهاد را پذیرفتم ولی متأسفانه از روی بدشانسی، فرصت فیدبک گرفتن نداشتم. یعنی ما ۱۵ دست مافیای فصل سوم را که بینندگان عزیز در طول تقریبا چهار ماه تماشا کردند،  در پنج روز ضبط کردیم و هنوز آن زمان ارشا اقدسی عزیز زنده بود که بازی را شروع کردیم و هفته به هفته پخش می شد؛ بنابراین در فصل ۴ تازه فیدبک گرفتم و نظر مخاطب را می‌دیدم. 

کامبیز دیرباز اظهار کرد: معتقدم مردم عزیز صاحبان اصلی این برنامه هستند و باید از نظراتشان استفاده کنم و بخواهم خودم را اصلاح کنم تا پخته‌تر شوم؛ بنابراین تمام این ۱۵ قسمتی که بینندگان تماشا کردند بدون هیچ گونه فیدبکی بود و پشت سر هم ضبط شده بود و من این فرصت را نداشتم که بخواهم خودم را از بیرون ببینم و اصلاح کنم. امیدوارم اگر عمری باقی باشد و بخواهم در فصل جدید در خدمت دوستان باشم، بتوانم همه چیزهایی که عزیزان بیننده چه به صورت خصوصی و چه کامنت و چه به شکل عمومی به گوش ما و کارگردان برنامه رساندند را لحاظ کنم که خیلی از آن‌ها هم واقعا به حق بودند و بینندگان حق دارند. ما باید به عنوان خدمت‌گزار مردم آن‌ها را رعایت کنیم و ان شاءالله هم می‌کنیم.

کامبیز دیرباز در پایان گفت‌وگوی خود درباره اینکه آیا قرار است در قسمت جدید به عنوان گرداننده در مسابقه «شب های مافیا» حضور داشته باشد؟ خاطرنشان کرد:‌ روال کار این طور است که با اسپانسر یا حامی مالی برنامه ابتدا به توافق می‌رسند،‌ قرارداد می‌بندند و سپس با عوامل صحبت می‌شود که گرداننده هم یکی از همان عوامل است؛ بنابراین الان پاسخی برای این پرسش نه تنها من بلکه هیچ یک از دوستان و همکاران «شب‌های مافیا» نمی‌توانند داشته باشند تا زمانی که با اسپانسر برنامه به توافق برسند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کامبیز دیرباز شب های مافیا کامبیز دیرباز شب های مافیا بازی مافیا شرکت کننده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۴۳۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده بزرگترین باند قاچاق مواد مخدر کشور چه بود؟ | ناگفته های قاچاق ۲ هزار تن تریاک | یکی از اعضای این باند در عروسی اش شاباش میلیاردی گرفت

همشهری آنلاین _ حوادث: مجتبی قهرمانی، رئیس‌کل دادگستری استان هرمزگان، درباره این باند گفت: اعضای این باند خانوادگی که در یکی از روستاهای اطراف بندرعباس فعالیت می‌کردند، پس از مدت‌ها تحقیقات و در جریان ۲۰عملیات ضربتی همزمان، دستگیر شدند. او ادامه داد: مدت فعالیت اعضای این باند ۱۰سال بود و علت عدم‌دستگیری‌شان این بود که اعضای باند نیابتی کار می‌کردند؛ یعنی خودشان پشت‌پرده بودند. در این سال‌ها که تحت تعقیب بودند، ۹مورد از محموله‌هایشان به همراه تعدادی از همدستان‌شان کشف شد و سرانجام سرکردگان باند نیز دستگیر شدند. او درباره روند رسیدگی قضایی به پرونده نیز گفت: متهمان در سال۹۸ دستگیر شدند و پس از تحقیقات مقدماتی، پرونده در سال۱۴۰۱ به دادگاه فرستاده شد و رسیدگی در دادگاه حدود ۲سال طول کشید. درنهایت برای ۷۰نفر از متهمان حکم صادر شد که ۷نفر از آنها به اعدام و ۵۸نفر به حبس‌های طولانی محکوم شدند؛ ۵نفر هم یا فوت یا تبرئه شدند. در این پرونده ۵۸متهم درمجموع به ۹۹۹سال حبس محکوم شدند. این پرونده ۱۵۲ جلد و۳۱ نوار صفحه دارد. البته این حکم دادگاه بدوی است و هنوز رأی قطعی صادر نشده است. رأی این پرونده ۸۰۰صفحه و قرار مجرمیت هم ۱۲۵۰صفحه بود.

پشت‌پرده باند صاعقه

سرکردگان بزرگ‌ترین باند قاچاق موادمخدر کشور که صاعقه نام داشت، ۴برادر روستایی بودند که وضعیت مالی خوبی نداشتند؛ اما بعد از تشکیل باند قاچاق موادمخدر، زندگی‌شان از این‌رو به آن‌رو شد؛ به‌طوری که در سال۹۴ در جریان عروسی یکی از آنها فقط ۲میلیارد تومان شاباش به داماد داد. آنها در این مدت حدود ۲هزار تن موادمخدر قاچاق کردند اما سرانجام همگی به جز یکی از برادران دستگیر شدند. یکی از مسئولان رسیدگی‌کننده به این پرونده در گفت‌وگو با همشهری آنلاین پشت‌پرده این باند را افشا کرد.

از چه زمانی پی به فعالیت این باند برده بودید؟

قبلا در ایران مسیرهای قاچاق موادمخدر خاصی وجود داشت که مشخص بود و همین اشراف پلیس بر مسیرها مشکلات زیادی برای قاچاقچیان به‌وجود آورده بود، تا اینکه از حدود ۱۵سال قبل آنها مسیرهای نوظهوری را برای این کار در نظر گرفتند. آنان به جای مسیرهای زمینی و دریایی شناسایی‌شده، مسیر تازه‌ای را در نظر گرفتند یعنی موادمخدر را ابتدا از جنوب پاکستان وارد بندر گواتر و بعد وارد کشور می‌کردند. این باند نخستین باندی بود که از این مسیر استفاده کرد و از همان زمان تحقیقات دراین‌باره آغاز شد.

آنها برای انتقال محموله‌ها از چه شناورهایی استفاده می‌کردند؟

ابتدا این کار را با لنج انجام می‌دادند؛ اما مشکل لنج برای آنها این بود که وقتی یک لنج لو می‌رفت، یک مرتبه مثلا ۱۰تن موادمخدرشان از بین می‌رفت و سرمایه‌شان را از دست می‌دادند. به همین دلیل از قایق‌های تندرو استفاده کردند. این قایق‌ها بیش از ۲۰۰اسب بخار قدرت دارند. آنها برای اینکه بتوانند مسافت‌های طولانی را طی کنند، مخزن‌های اضافی بنزین را هم با خودشان حمل می‌کردند و بخش زیادی از وزن قایق را بنزین تشکیل می‌داد. این قایق‌ها ۲موتور دارند و اگر دچار مشکل شوند هم موادمخدر را در دریا خالی می‌کنند.

اولین مقصد آنها برای انتقال مواد از پاکستان کجا بود؟

مهم‌ترین ویژگی این نوع قاچاق موادمخدر استفاده از خورها است. در کشورهای دیگر از خورها به‌عنوان یک ظرفیت بزرگ گردشگری استفاده می‌شود؛ اما ما در این حوزه موفق نیستیم و به همین دلیل برخی از خورها تبدیل به محل فعالیت قاچاقچی‌ها شده‌اند. هرمزگان شمار زیادی خور دارد که قایق‌ها را به آنجا منتقل و تخلیه می‌کردند.

اعضای باند صاعقه چه کسانی‌اند؟

اعضای اصلی آن ۴برادرند. آنها اهل یکی از روستاهای اطراف بندرعباس‌اند و از ابتدای دهه۸۰ کارشان را شروع کرده‌اند. خانواده‌بودن‌شان خیلی به پیشبرد کارشان کمک می‌کرد. از طرفی این باند کار عجیبی انجام داد و اعضای دیگر آن با خانواده‌های یکدیگر وصلت کردند و به این شکل همه با هم فامیل شدند. روستایی که اعضای این باند ساکن و اهل آنجایند، نزدیک خور است و این ویژگی نیز به آنها کمک زیادی می‌کرد. تفاوت مهم این باند با سایر باندها این بود که در رأس آن یک نفر حضور نداشت؛ بلکه هسته‌ای از ۴برادر تشکیل شده بود که هرکدام وظایف مختص خود را داشتند. سرمایه‌شان واحد بود و همه در جهت تامین منافع گروه عمل می‌کردند. آنها باندهای زیرمجموعه داشتند که شامل باندهای دریایی حمل موادمخدر، باندهای حمل زمینی، شرکا، مخبران و... بود. در هرکدام از این زیرمجموعه‌ها چندین نفر فعالیت می‌کردند که در این پرونده از هر مجموعه تعداد زیادی دستگیر شده‌ا ند.

آنها برای قاچاق مواد شگرد خاصی داشتند؟

شگردشان به این شکل بود که ابتدا مواد را از پاکستان می‌خریدند و از آنجا وارد دریا می‌کردند؛ اما بعد افرادی را در شرق کشور پیدا می‌کردند و مواد را به آنها تحویل می‌دادند. آنها محموله را در خورهای جنوب سیستان و بلوچستان به قایق‌های دیگر اعضای باند تحویل می‌دادند و آنها هم از طریق دریا محموله را تا بندرعباس حمل می‌کردند.

حجم موادی که از سوی این باند قاچاق شده چقدر است؟

گزارش‌های مختلفی درباره میزان موادمخدر قاچاق‌شده از سوی این باند وجود دارد؛ مثلا پلیس مبارزه با موادمخدر معتقد است که اعضای این باند در سال دست‌کم ۵۰۰تن مواد قاچاق می‌کردند. در جریان بررسی دفاتری که از متهمان کشف شد، مشخص شد که آنها در ۲سال ۹۵ و ۹۶ دست‌کم ۸۶۰تن موادمخدر را جابه‌جا کرده‌اند که در این دفاتر همه اقدامات‌شان ثبت شده است و این از فعالیت گسترده این باند حکایت می‌کند. مثلا وقتی یک ناخدا را دستگیر کردیم، با بررسی‌های اعترافاتش پی بردیم که او حدود ۷۰تن موادمخدر برای این باند حمل کرده است. افراد زیادی در این باند کشته یا غرق شده اند. حتی موادمخدر قاچاق‌شده از سوی این باند در برخی کشورهای دیگر کشف و باعث تخریب وجهه کشورمان شد.

چند سال پیش کلیپی در شبکه‌های اجتماعی دست‌به‌دست شد که از شاباش عجیب‌وغریب در جریان یک عروسی در هرمزگان حکایت داشت. آن مراسم متعلق به کدام‌یک از اعضای باند بود؟

باید گفت که اعضای این باند آسیب‌های اجتماعی زیادی را به منطقه وارد کرده‌اند. آنها در منطقه فقیری زندگی می‌کردند اما در مدت کوتاهی ثروتمند شدند و شکاف طبقاتی زیادی در منطقه ایجاد شد. مثلا یکی از این برادران در عروسی‌اش که در سال۹۴ برگزار شد، ۲میلیارد تومان شاباش گرفت و بعد با بررسی دفاتر معلوم شد همه کسانی که شاباش‌های سنگین داده بودند، قاچاقچیان منطقه و از اعضای باند بودند که تعداد زیادی از آنها دستگیر شدند. در این عروسی با چمدان اسکناس آورده بودند و خیلی‌ها هم با دستگاه پوز پول پرداخت می‌کردند.

چطور فعالیت اعضای این باند ۱۰سال طول کشید؟

به‌دلیل اینکه آنها با افراد مختلف، مثلا با تعدادی از کارمندان بانک، در ارتباط بودند؛ به همین دلیل در روند رسیدگی به این پرونده تیم بزرگی از افرادی که برای این باند کارچاق‌کنی انجام می‌دادند، دستگیر شدند. اعضای این باند مجبور بودند برای پنهان‌کردن درآمدشان دست به پولشویی بزنند. مثلا خانم سالخورده‌ای در منطقه بلوچستان بود که بسیاری از پول‌های موادمخدر به نام این زن جابه‌جا می‌شد. پیوستگی زیادی بین موضوع قاچاق موادمخدر و قاچاق خودروهای لوکس در سراسر کشور وجود دارد. معمولا بخش زیادی از سرمایه قاچاقچیان موادمخدر در حوزه خودرو و طلا است؛ چون معامله‌اش راحت است و به‌صورت غیررسمی یا وکالتی انجام می‌شود. افرادی هم در ادارات مختلف با اعضای این باند همکاری می‌کردند. همه اینها باعث شده بود که فعالیت این باند پیچیده و لورفتن‌شان زمان‌بر شود. یکی دیگر از دلایلی که باعث شد این باند دیرتر لو برود، این بود که افراد خشنی نبودند. مثلا یکی از قاچاقچیان مطرح که چند سال قبل اعدام شد، به این دلیل دستگیر شد که درگیر می‌شد و خشن بود؛ اما اعضای این باند با رشوه یا روسفیدکردن خودشان کار را پیش می‌بردند؛ مثلا خودشان را خیر و مدرسه‌ساز و... معرفی می‌کردند.

مقصد نهایی این باند برای قاچاق موادمخدر کجا بود؟

حجم قاچاق موادمخدر از سوی اعضای این باند بسیار زیاد بود؛ آنقدر که ما این مقدار مصرف موادمخدر در کشور نداریم و درنتیجه بیشتر محموله‌ها از مسیرهای قاچاق ترانزیت می‌شد؛ بخشی به غرب هرمزگان، تهران و شیراز و بخشی به کشورهای اروپایی قاچاق می‌شد که همه آنها هم تریاک بود.

آنها پول‌های ناشی از معامله مواد را چطور جابه‌جا می‌کردند؟

از طریق خودرو، طلا و رمزارز.

اعضای این باند چطور دستگیر شدند؟

پس از تحقیقات شبانه‌روزی و رصدهای اطلاعاتی و بررسی‌های گسترده، رسیدگی به این پرونده ابتدا با دستگیری ۱۳متهم آغاز و در ادامه برای ۹۰نفر و سپس برای ۱۱۶نفر کیفرخواست صادر شد.

کد خبر 849874 برچسب‌ها قاچاق مواد مخدر اعدام بندرعباس- استان هرمزگان

دیگر خبرها

  • شوخی عجیب ماشاریپوف با هاشمی‌نسب (عکس)
  • پشت پرده بزرگترین باند قاچاق مواد مخدر کشور چه بود؟ | ناگفته های قاچاق ۲ هزار تن تریاک | یکی از اعضای این باند در عروسی اش شاباش میلیاردی گرفت
  • بازیگر «نون خ»: چند بار تا مرز خفگی رفتم
  • انتقاد صاحبان کارخانه‌های شن و ماسه خوی نسبت به وجود مافیا در این صنعت
  • شیدا یوسفی بازیگر «زودیاک»: دوستداران قصه‌های واقعی رئالیتی‌شوها را می‌بینند
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • شیدا یوسفی بازیگر «زودیاک»: دوستداران قصه‌های واقعی رئالیتی‌شو ها را می‌بینند
  • آینتراخت فرانکفورت ۱-۵ بایرلورکوزن؛ این تیم با کسی شوخی ندارد!
  • الساندرو دل پیرو و شوخی با لهجه جیمی کرگر / زیرنویس فارسی
  • عفو بین‌الملل جواب شوخی کلوپ را داد! (عکس)‏